کارشناس زیرساخت شبکه کیست؟
کارشناس زیرساخت شبکه با هدف رفع نیاز سازمانها و شرکتها برای پشتیبانی و نگهداری شبکه و زیرساختهایشان با تکیه بر دانش فني خود، خدماتي کارآمدی به سازمانها در زمینه پشتیبانی و نگهداری سرویسهای شبکه، زیرساخت شبکه و پشتیبانی از تجهیزات کامپیوتری ارائه میکند. با اینحال، در برخی از سازمانها شرح وظایف یک کارشناس زیرساخت شبکه ممکن است گستردهتر از حد انتظار باشد. بهطور مثال، یک کارشناس زیرساخت شبکهای که در یک سازمان دولتی مشغول به کار میشود باید در در جلسات و همایشهای مدیریت فناوری سازمان شرکت کرده و گزارشات الزمه را در موعد مقرر ارائه کند. این شخص نظارت فنی بر قراردادهای فناوری اطلاعات و ارتباطات و زیر ساختها خواهد داشت، وبسایتهای مختلف سازمان و مراکز مرتبط را بررسی میکند، اطلاعاتی در جهت بهتر شدن کیفیت تمامی وب سایتهای زیر مجموعه به مقامات مربوطه ارائه میکند. جدیدترین فناوریهای روز دنیای فناوریاطلاعات را با هدف ارتقای توانمندی زیرساختها به کار میبرد. برکاربرد مناسب فناوری اطلاعات در واحد مربوطه برای دستیابی به بهرهوری بیشتر سامانهها نظارت میکند. بر روند توسعه زیرساختهای شبکه نظارت کرده و سعی میکند با نظارت مستمر مشکلات سختافزاری و نرمافزاری تمامی سرورها را برطرف کند. در شرکتهای خصوصی این وظایف کمی محدودتر است و یک کارشناس زیرساخت شبکه با هدف ارتقاء سرورهای محلی به منظور بهینهسازی ارائه سرویس به کاربران، تهیه شناسنامه برای تجهیزات اتاق سرور، نگهداری و مدیریت تجهیزات اتاق سرور، نظارت بر پیكربندی سوئیچهای شبكه، ارائه راهکار برای مقابله با نفوذ و آلودگیهای بدافزاری، نگهداری و حفظ ارتباطات شبكه واحدهای تابعه با اتاق سرور، پشتیبانی فنی و ارائه راهکارهای استاندارد و مبتنی بر خطمشیهای راهبردی به تمامی واحدهای مربوطه، پشتیبانی از سامانهها و سرورهای مورد استفاده در شبكه و واحدهای مربوطه، ارائه مشخصات و نظارت بر خرید تجهیزات، قطعات و تجهیزات اتاق سرور، مشاوره در زمینه زیرساخت و راهنمایی و همكاری با مدیران، کارشناسان فناوری اطلاعات در انتخاب بهترین گزینهها، نظارت بر نصب، تنظیم و تغییر نرم افزارها، شبكهها، بانكهای اطلاعات و سایر سامانهها، همكاری در بررسی نیازمندیها و ارزیابی خریدهای بالقوه جهت سازگاری با سیستمهای موجود، بررسی و انعقاد قراردادهای نگهداری و پشتیبانی موجود با نظارت فنی، مدیریت و پشتیبانی از شبكه داخلی و ارتباط آن با شبكه خارجی، طراحی شبكه فیبر نوری یا بیسیم و نظارت بر اجرا و پشتیبانی و رفع عیوب آنها، تحلیل و تخصیص انواع سطوح دسترسی به کاربران و کارمندان، تحلیل زیرساختها و شبكه، نظارت بر نگهداری و مدیریت زیر ساخت شبكه، مدیریت و نگهداری و پشتیبانی و سرویس شبكههای محلی، اینترنت، پست الكترونیكی، تحلیل، طراحی و نظارت بر پیادهسازی نرمافزارهای مورد نیاز سازمان، تحلیل، نظارت بر قراردادهای توسعه سختافزار، تحلیل، طراحی و نظارت بر مراکز داده و اتاق سرور واحدهای مربوطه، تحلیل، طراحی و نظارت بر اجرای سیستمهای پشتیبانگیری آنلاین از سرورها، تحلیل، طراحی و نظارت بر اجرای مجازیسازی سرورها، تحلیل، طراحی و نظارت بر اجرای سیستمهای خوشهبندی سرورها، تحلیل، طراحی و نظارت بر اجرای سیستمهای تحمل خطا و جایگزینی خودکار روی سرورها و سرویسها، حفاظت از دسترسی غیر مجاز به سرویسهای شبكه، نظارت بر اجرای طرح جامع امنیت شبكه و اطلاعات مطابق با خطمشیها استخدام میشود.
یک کارشناس زیرساخت شبکه چه مسئولیتهایی دارد؟
از مهمترین مسئولیتهای یک کارشناس زیرساخت شبکه به موارد زیر باید اشاره کرد:
- نگهداری و پشتیبانی از سایت و سرورهای مورد استفاده شرکت مثل RAS Cache , VPN , NAT DNS , mail , Accounting SQL Server و سایر سرورهای موجود
- تنظیم و پیکربندی دستگاههای مسیریاب، سوئیچ و تجهیزات بیسیم و مودمهای مخابراتی موجود در شرکت.
- تهیه پشتیبان از نرمافزارهای موجود نصب شده روی کلاینتها و سرورها و ساخت نسخه پشتیبان از Mail Server حداقل بصورت هفتگی.
- مقابله با حملههای هکری، کنترل و مراقبت از دسترسیهای غیرمجاز به اطلاعاتی که روی سرورها ذخیرهسازی شدهاند.
- ارائه مشاوره جهت استفاده از تجهیزات جدید، حذف یا اضافه کردن سرورهای جدید یا تعویض نحوه ارتباط و اتصال به شبکه.
- ارائه آمار کارکرد شبکه بنا به درخواست مدیریت فناوری اطلاعات.
- کارشناسی، کنترل و نظارت بر تهیه یا خرید تجهیزات پسیو و اکتیو مورد نیاز شبکه.
- مطالعه و ارزیابی فعالیتهای انجام شده به منظور انجام اصلاحات لازم و ارتقاء دانش فنی و علمی کارمندان.
- پیگیری و نظارت فنی بر قراردادهای منعقده با شرکت.
- کارشناسی فنی در تهیه قراردادهای شرکتهای برنده.
- مذاکره با شرکتهای مختلف فناوری اطلاعات جهت کارشناسی اولیه قابلیتهای آنان.
- نظارت و انجام تست فنی از متقاضیان همکاری با سازمان.
- طراحی فرایندهای مورد نیاز جهت افزایش بهرهوری و کارائی شبکه
و در نهایت شرکت در سمینارها و همایشهای مرتبط با فناوری اطلاعات اشاره کرد.
یک کارشناس زیرساخت شبکه به چه مهارتهایی نیاز دارد؟
بهطور معمول، شرکتها به دنبال جذاب افرای هستند که حداقل مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد در رشتههای علوم کامپیوتر یا رشتههای مرتبط با فناوری اطلاعات داشته باشند. علاوه بر این، بیشتر شرکتها به دنبال جذب افرادی هستند که حداقل سه سال سابقه کاری در حوزه زیرساخت شبکه داشته باشند. در کنار نکاتی که به آنها اشاره شد یک کارشناس زیرساخت شبکه باید مهارتهای زیر را داشته باشد.
- آشنایی و تجربه کاری با سوییچ های سیسکو CISCO.
- داشتن مدارک CCNA, CCNP R&S.
- آشنایی و سابقه کاری در زمینه امنیت شبکه.
- آشنایی و تجربه کاری با فایروال (Fortigate, Juniper و … ).
- تسلط به زبان انگلیسی.
- تسلط بر Active Directory.
- تسلط بر مجازیسازی ESXi , VCenter.
- آشنایی با SharePoint.
- تسلط به مباحث Routing , Switching , VOIP.
- آشنایی با نرم افزار های , Cisco VoIP servers(CUCM ,CUC, UCCX ,WebEx ), Cisco Prime , Cisco ACS).
- آشنایی با مباحث ابری و ذخیرهسازی.
- آشنایی با سوییچها و روترها و کلیه سرویسهای مرتبط (OSPF, SNMP, Tacacs, Vlan).
- آشنایی با Cisco VOIP سرور و کلیه سرویس های مرتبط (CUCM ,CUC, UCCX ,WebEx).
- آشنایی با فایروال Juniper , Cisco , Sophos و کلیه سرویسهای مرتبط.
- آشنایی با تجهیزات و سختافزارهای شبکه از طریق Cisco Prime.
- آشنایی با تجهیزات و سختافزارهای شبکه از طریق نرمافزار Solarwinds
از جمله مهارتهایی هستند که باید در مورد آنها اطلاعات داشته باشید.
یک کارشناس زیرساخت شبکه چقدر حقوق دریافت میکنند؟
با توجه به اینکه این موقعیت شغلی تمام وقت است، یک کارشناس زیرساخت شبکه به شکل تمام وقت مشغول به کار میشود و علاوه بر مزایایی نظیر بیمه که دارد بهطور معمول حقوقی در بازه 5 تا 8 میلیون تومان دریافت میکند.
به این مطلب چند ستاره میدهید؟(امتیاز: 4.6 - رای: 3)